Plněný řízek

Suroviny

4 větší vepřové řízky
200 g kuřecích jater
100 g anglické slaniny
1 malá cibule
mletý pepř
chilli koření
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí játra opláchneme a nakrájíme na menší kousky (dobře se krájí, když jsou ještě trochu zmrzlá). Na pánvi orestujeme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, promícháme a dále restujeme asi 2 minuty společně. Poté přidáme nakrájená játra a poprášíme buď mletým pepřem nebo chilli kořením. Krátce opečeme, nakonec osolíme, dáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.

Vepřové řízky – radši trochu větší, ale tenčí – naklepeme lehce paličkou. Po obou stranách osolíme a můžeme i mírně opepřit. Na polovinu řízku poklademe připravenou játrovou směs, přes ni přeložíme druhou polovinu masa a sepneme jehlou (jehlami) na závitky. V pánvi rozpálíme olej a naplněný řízek na něm po obou stranách rychle opečeme.

Podáváme doplněné zeleninou – například dušenou mrkví a brokolicí nebo čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou brambory upravené nejrůznějším způsobem (na obrázku je to zapečená bramborová kaše).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 456x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněný řízek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist