Plněný řízek

Suroviny

4 větší vepřové řízky
200 g kuřecích jater
100 g anglické slaniny
1 malá cibule
mletý pepř
chilli koření
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí játra opláchneme a nakrájíme na menší kousky (dobře se krájí, když jsou ještě trochu zmrzlá). Na pánvi orestujeme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, promícháme a dále restujeme asi 2 minuty společně. Poté přidáme nakrájená játra a poprášíme buď mletým pepřem nebo chilli kořením. Krátce opečeme, nakonec osolíme, dáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.

Vepřové řízky – radši trochu větší, ale tenčí – naklepeme lehce paličkou. Po obou stranách osolíme a můžeme i mírně opepřit. Na polovinu řízku poklademe připravenou játrovou směs, přes ni přeložíme druhou polovinu masa a sepneme jehlou (jehlami) na závitky. V pánvi rozpálíme olej a naplněný řízek na něm po obou stranách rychle opečeme.

Podáváme doplněné zeleninou – například dušenou mrkví a brokolicí nebo čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou brambory upravené nejrůznějším způsobem (na obrázku je to zapečená bramborová kaše).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,261x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Plněný řízek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist