Masové lasagne
Suroviny
½ balíčku lasagní
1 cibule
3 stroužky česneku
250 g mletého hovězího masa
1 malý rajčatový protlak
200 ml sladké smetany
3 trojúhelníčky taveného sýra
200 g nastrouhaného tvrdého sýra
olej
sladká paprika
mletý pepř
sůl

Postup
Lasagne si připravíme dle návodu na obalu (názory na nutnost je předvářet či nepředvářet se značně liší – viz naše Fórum). Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opečeme. Vmícháme rajčatový protlak, okořeníme pepřem, paprikou, utřeným česnekem, osolíme, trochu podlijeme a podusíme. Smetanu zahřejeme a rozpustíme v ní tavený sýr nakrájený na menší kousky. Do máslem vymazané zapékací misky nalijeme trochu smetanové omáčky, položíme vrstvu uvařených lasagní, potom část masové směsi, posypeme strouhaným sýrem a vrstvy opakujeme až do spotřebování surovin. Povrch posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v troubě při teplotě asi 200 stupňů C po dobu asi 30 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,036x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Masové lasagne
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!