Zelné listy plněné uzeným masem

Suroviny

400 g hlávkového zelí (větší listy)
250 g uzeného masa
150 g telecího masa
1 lžíce strouhanky
1 vejce
2 lžíce rajčatového protlaku
300 ml kysané smetany
1 lžíce hrubé mouky
sůl
mletý černý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Větší listy z hlávkového zelí spaříme vodou a vychladíme studenou vodou. Necháme je okapat a případně paličkou na maso lehce sklepneme košťál ve středu listu (list se nám potom snadněji zavine). Obojí maso semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a strouhanku a rukama propracujeme ve stejnorodou směs. Touto nádivkou naplníme rozprostřené zelné listy, pevně je zavineme a klademe těsně vedle sebe do máslem vytřené zapékací misky. Rajčatový protlak smícháme s vodou a touto směsí přelijeme závitky. Dusíme je zvolna v troubě. Do zakysané smetany zašleháme hrubou mouku, ke konci tepelné úpravy ji nalijeme na závitky a necháme vše v troubě dodusit. Vhodnou přílohou je chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,722x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1.00 (počet: 1) 1.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelné listy plněné uzeným masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist