Salát z tuňáka
Suroviny
1 ledový salát
1 cibule
1 svazek ředkviček
2 konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
1 lžíci citrónové šťávy
sůl
mletý pepř
trochu cukru
4 lžíce olivového oleje
(a čerstvý chléb)
Postup
Listy ledového salátu opláchneme a nakrájíme na širší proužky. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, překrojíme na polovinu a nakrájíme na plátky. Tuňáka vyklopíme z konzervy, tekutinu necháme odkapat. Nejlepší je konzerva, na které je napsáno „kousky“ – obsahuje skutečně kousky masa, nejen „drť“ – a na tento salát je třeba je rozdělit na menší kousky. Pokud máme náhodou konzervu tuňáka v oleji, lze použít místo olivového oleje tento olej z konzervy.
Všechny nakrájené suroviny společně promícháme. Do hrnečku nalijeme olej, přidáme sůl, mletý pepř a cukr a citrónovou šťávu a vyšleháme. Zálivkou zalijeme připravený salát, promícháme, necháme krátce vychladit a podáváme.
Poznámka:
Ředkvičky můžeme nahradit olivami – nejlepší jsou zelené olivy bez pecek. Do salátku je nakrájíme na plátky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,544x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Salát z tuňáka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!