Jižanské kuře

Suroviny

1 kuře
1 cibule
1 ananasová konzerva
250 g žampionů
olej
1 lžíce mleté červené papriky
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozčtvrtíme, opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a lehce potřeme solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi si rozpálíme trochu oleje (nebo sádla) a nakrájenou cibuli na něm orestujeme. Přidáme porce kuřete a po všech stranách je opečeme. Vyjmeme je z pánve a předáme do pekáče, zapékací misky či remosky. Poprášíme je mletou paprikou. Na zbylém tuku a cibuli na pánvi ještě orestujeme plátky žampionů a přidáme je ke kuřeti. Maso mírně podlijeme (horkou vodou nebo vývarem), pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme. K podlévání můžeme použít nejen vodu nebo vývar, ale i šťávu z ananasové konzervy. Téměř na konci pečení přidáme kostky ananasu a necháme společně s kuřecími čtvrtkami prohřát. Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,688x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jižanské kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist