Bílková roláda s ořechy a čokoádovým krémem
Suroviny
6 bílků
150 g jemného krystalového cukru
100 g mletých ořechových jader
30 g hladké mouky
vanilkový cukr
Krém:
160 g másla
160 g moučkového cukru
2 žloutky
1 vejce
100 g čokolády
½ balíčku vanilkového cukru
Poleva:
60 g másla
60 g moučkového cukru
1 lžíce kakaa
2 lžičky škrobové moučky
2 lžíce vody
Postup
Z bílků ušleháme tuhý sníh a potom po částech vešleháváme cukr a šleháme, až se úplně rozpustí a sníh zhoustne. Lehce do něj vmícháme mleté ořechy, mouku a vanilkový cukr, těsto nalijeme na menší plech vyložený papírem na pečení. Rovnoměrně ho rozprostřeme a upečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Po vyjmutí z trouby stočíme horký plát i s papírem do tvaru rolády a necháme zchladnout.
Mezitím si připravíme krém. Ušleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, po jednom přidáváme žloutky, potom rozehřátou čokoládu (snadno ji rozehřejeme v mikrovlnce) a vanilkový cukr.
Na polevu si rozehřejeme máslo, vmícháme cukr promísený s kakaem a nakonec škrobovou moučku dobře rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme, odstavíme ze zdroje tepla a mícháme, až poleva zhoustne.
Stočenou roládu rozvineme a zbavíme papíru na pečení. Uvnitř ji potřeme krémem, pevně znovu zavineme (pomůžeme si utěrkou nebo odloženým papírem) a polijeme polevou. Necháme ji trochu ztuhnout v chladnu, krájíme na plátky a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,647x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bílková roláda s ořechy a čokoádovým krémem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!