Kuře v jogurtu

Suroviny

1 kuře (asi 1.5 kg)
200 ml bílého (kvalitního) jogurtu
2 až 3 chilli papričky
16 velkých stroužků česneku
1 lžička soli
1 lžička mleté papriky
1 velká zelená paprika
1 lžička mletého zázvoru
5 lžic sekané zelené petrželky
50 g tuku

recept nemá fotografii

Postup

Kuře omyjeme, osušíme odstraníme kůži a rozdělíme na porce. Každou porci probodáme ostrou vidličkou a vložíme do marinády, kterou jsme si připravili z našlehaného jogurtu, mleté a jemně nasekané (nastrouhané) zelené papriky, zázvoru, chilli, prolisovaného česneku a soli. Množství česneku není nadměrné, neboť jogurt zmírní jeho ostrost. Marinujeme asi 12 až 15 hodin v chladničce, občas obracíme.
Před vlastní přípravou si v pánvi rozpálíme tuk. Do tuku vložíme kuřecí maso i s marinádou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Opékáme asi 5 minut při vysoké teplotě, pokračujeme při střední teplotě, pokud se marináda nevysuší asi na jednu až dvě lžíce. Mícháme, dokud se kuře souměrně neobalí, ale nenecháme zhnědnout.
Podáváme s vařenou rýží.
Poznámky:Dá se připravovat i z kuřecích stehenních řízků, je to možná i lepší. Příště to zkusím dělat v troubě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,731x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře v jogurtu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist