Kuřecí řízky z broskvovou omáčkou

Suroviny

4 kuřecí řízky
1 malý broskvový kompot
1lžička solamylu
sůl
grilovací koření
olej

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a lehce naklepeme přes mikrotenový sáček. Po obou stranách je osolíme a dost posypeme grilovacím kořením. Takto okořeněné plátky kuřecího masa pokapeme olejem, naskládáme do misky necháme asi hodinu v chladnu.
Ještě před tepelnou přípravou masa si připravíme přílohou (rýži) a broskvovou omáčku. Broskve nakrájíme na malé kostičky, vložíme do kastrolku a přilijeme šťávu z kompotu tak, aby byly broskve potopené. Zahříváme a zatím si ve 100 ml šťávy z kompotu rozmícháme ½ lžičky solamylu, špetku zázvoru, soli a trochu karí koření. Jakmile broskve se šťávou dosáhnou varu, vlijeme připravenou šťávu se solamylem a kořením a za stálého míchání necháme zhoustnout. Odstavíme ze zdroje tepla.
Kuřecí řízky opečeme po obou stranách na oleji a na talíři je polijeme broskvovou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže, ale i opečené brambory nebo hranolky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,346x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí řízky z broskvovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist