Kuřecí řízky z broskvovou omáčkou
Suroviny
4 kuřecí řízky
1 malý broskvový kompot
1lžička solamylu
sůl
grilovací koření
olej
Postup
Kuřecí řízky opláchneme, osušíme a lehce naklepeme přes mikrotenový sáček. Po obou stranách je osolíme a dost posypeme grilovacím kořením. Takto okořeněné plátky kuřecího masa pokapeme olejem, naskládáme do misky necháme asi hodinu v chladnu.
Ještě před tepelnou přípravou masa si připravíme přílohou (rýži) a broskvovou omáčku. Broskve nakrájíme na malé kostičky, vložíme do kastrolku a přilijeme šťávu z kompotu tak, aby byly broskve potopené. Zahříváme a zatím si ve 100 ml šťávy z kompotu rozmícháme ½ lžičky solamylu, špetku zázvoru, soli a trochu karí koření. Jakmile broskve se šťávou dosáhnou varu, vlijeme připravenou šťávu se solamylem a kořením a za stálého míchání necháme zhoustnout. Odstavíme ze zdroje tepla.
Kuřecí řízky opečeme po obou stranách na oleji a na talíři je polijeme broskvovou omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže, ale i opečené brambory nebo hranolky.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,596x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí řízky z broskvovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

