Ovarové kolínko s hrachovou kaší a zelím
Suroviny
Maso:
2 kg ovarového kolena (kusy po 500 g)
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
cukr
sůl
Hrachová kaše:
400 g sušeného hrachu (nebo předvařený hrách)
máslo
1 cibule
Zelí:
500 g kysaného zelí
cibule
5 kuliček jalovce
1 bobkový list
sůl
mletý pepř
100 ml bílého vína
Postup
Kousky uzeného kolena omyjeme, necháme okapat a poté vaříme v mírně osolené vodě s kořením, oloupanou cibulí, solí a špetkou cukru. Vaříme trpělivě a pomalu (asi 2 až 3 hodiny), jenom tak bude kolínko opravdu měkké a chutné.
Na hrachovou kaši si den předem namočíme hrách asi do ¾ litru vody a necháme ho nabobtnat. Druhý den vodu s hráškem přivedeme k varu a vaříme na mírném plameni asi 2 hodiny. Poté hrách rozmixujeme a osolíme. Na másle orestujeme pokrájenou cibulku a posypeme jí hrachovou kaši.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a podusíme v kastrolu na másle. Přidáme kysané zelí, jalovec, bobkový list, sůl, pepř a trochu cukru. Potom přilijeme asi 250 ml ovarového vývaru a zelí dusíme do poloměkka. Úplně nakonec přilijeme malou skleničku bílého vína a zelí dosolíme a případně opepříme podle chuti.
Ovarové kolínko naporcujeme a společně se zelím ho poklademe na připravenou hrachovou kaši.
Poznámky:
Časově a organizačně náročnější, ale tradiční jídlo. Lze si usnadnit přípravou předvařeného hrachu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,327x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ovarové kolínko s hrachovou kaší a zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!