Závitky s kysaným zelím
Suroviny
1 hlávka bílého zelí
50 g dlouhozrnné rýže
½ lžičky soli
600 g mletého vepřového masa
350 g cibule
½ lžičky majoránky
1 lžička soli
100 g másla
100 g rajčatového protlaku
2 špetky pepře
1 kg kysaného zelí
4 plátky uzeného masa
Postup
Zelnou hlávku s dostatečně velkými obvodovými listy povaříme asi 10 minut, opatrně vyjmeme (pozor na opaření), necháme téměř zchladnout a oddělíme 12 vrchních listů.
Mleté vepřové maso umícháme se 2 lžícemi jemně nasekané cibule, majoránkou a solí. Silná žebra připravených zelných listů seřízneme, abychom si usnadnili zavinování závitků. Na každý list doprostřed položíme asi 3 lžíce masové směsi, okraj listu ohrneme směrem dovnitř a potom zelný list zamotáme. Zbývající nakrájenou cibuli osmahneme na másle, smícháme s rajčatovým protlakem, který jsme předem zředili 100 ml vody, opepříme a smícháme s kysaným zelím. Polovinu takto upraveného zelí vložíme do tukem vytřené zapékací nádoby, na zelí položíme plátky uzeného masa, pokryjeme zbytkem připraveného zelí a navrch poskládáme zelné závitky. Zapékací misku přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme asi 90 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,727x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Závitky s kysaným zelím
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!