Závitky s kysaným zelím

Suroviny

1 hlávka bílého zelí
50 g dlouhozrnné rýže
½ lžičky soli
600 g mletého vepřového masa
350 g cibule
½ lžičky majoránky
1 lžička soli
100 g másla
100 g rajčatového protlaku
2 špetky pepře
1 kg kysaného zelí
4 plátky uzeného masa

recept nemá fotografii

Postup

Zelnou hlávku s dostatečně velkými obvodovými listy povaříme asi 10 minut, opatrně vyjmeme (pozor na opaření), necháme téměř zchladnout a oddělíme 12 vrchních listů.
Mleté vepřové maso umícháme se 2 lžícemi jemně nasekané cibule, majoránkou a solí. Silná žebra připravených zelných listů seřízneme, abychom si usnadnili zavinování závitků. Na každý list doprostřed položíme asi 3 lžíce masové směsi, okraj listu ohrneme směrem dovnitř a potom zelný list zamotáme. Zbývající nakrájenou cibuli osmahneme na másle, smícháme s rajčatovým protlakem, který jsme předem zředili 100 ml vody, opepříme a smícháme s kysaným zelím. Polovinu takto upraveného zelí vložíme do tukem vytřené zapékací nádoby, na zelí položíme plátky uzeného masa, pokryjeme zbytkem připraveného zelí a navrch poskládáme zelné závitky. Zapékací misku přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme asi 90 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,498x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Závitky s kysaným zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist