Závitky s kysaným zelím

Suroviny

1 hlávka bílého zelí
50 g dlouhozrnné rýže
½ lžičky soli
600 g mletého vepřového masa
350 g cibule
½ lžičky majoránky
1 lžička soli
100 g másla
100 g rajčatového protlaku
2 špetky pepře
1 kg kysaného zelí
4 plátky uzeného masa

recept nemá fotografii

Postup

Zelnou hlávku s dostatečně velkými obvodovými listy povaříme asi 10 minut, opatrně vyjmeme (pozor na opaření), necháme téměř zchladnout a oddělíme 12 vrchních listů.
Mleté vepřové maso umícháme se 2 lžícemi jemně nasekané cibule, majoránkou a solí. Silná žebra připravených zelných listů seřízneme, abychom si usnadnili zavinování závitků. Na každý list doprostřed položíme asi 3 lžíce masové směsi, okraj listu ohrneme směrem dovnitř a potom zelný list zamotáme. Zbývající nakrájenou cibuli osmahneme na másle, smícháme s rajčatovým protlakem, který jsme předem zředili 100 ml vody, opepříme a smícháme s kysaným zelím. Polovinu takto upraveného zelí vložíme do tukem vytřené zapékací nádoby, na zelí položíme plátky uzeného masa, pokryjeme zbytkem připraveného zelí a navrch poskládáme zelné závitky. Zapékací misku přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme asi 90 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 662x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0,00 (počet: 1) 0,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Závitky s kysaným zelím


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist