Malá rozinková bábovka

Suroviny

120 g másla
4 žloutky
120 g moučkového cukru
špetka soli
4 bílky
140 g hladké mouky
3 lžíce rozinek
1 lžička prášku do pečiva

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tuk rozetřeme s polovinou dávky cukru, postupně vmícháme žloutky. Z bílků se špetkou soli ušleháme tuhý sníh, nakonec přidáme druhou polovinu cukru a došleháme. Do žloutkové směsi postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva a rozinkami a sníh z bílků. Malou bábovkovou formu vytřeme tukem, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní rovnoměrně nalijeme a rozprostřeme tak, aby u vnějších krajů bylo těsta trochu více. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (asi 200 stupňů C). Když je bábovka upečená (vyzkoušíme to vpichem špejle), vyjmeme ji z trouby a necháme ještě 5 minut stát ve formě. Potom ji vyklopíme a necháme vychladnout. Před podáváním posypeme přes sítko moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,274x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Malá rozinková bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist