Tvarohový závin

Suroviny

300 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
citronová kůra
na špičku nože amonia
160 g másla
2 žloutky
trochu bílého vína

Na potření:
1 vejce
trochu vanilkového cukru

Nádivka:
300 g tvarohu
50 g másla
50 g cukru
2 vejce
vanilkový cukr
citronová kůra
2 lžíce mléka

recept nemá fotografii

Postup

Do hladké mouky přidáme cukr, citronovou kůru a na špičku nože amonia. Promícháme. Poté do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a trochu bílého vína. Vypracujeme těsto – mělo by být tuhé – a dáme ho do chladna na půl hodiny odpočinout.
Zatím si připravíme tvarohovou nádivku. Utřeme změklé máslo s cukrem, zamícháme do něj žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Přidáme tvaroh a mléko a promícháme. Nakonec přidáme rozinky a tuhý sníh z bílků a znovu promícháme.
Těsto rozválíme do tenkého plátu, potřeme ho připravenou tvarohovou nádivkou a za pomoci utěrky sbalíme do závinu. Závin opět pomocí utěrky přeneseme na tukem vytřený plech a konce na obou stranách trochu podhrneme, aby náplň při pečení nevytékala. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do trouby vyhřáté na teplotu asi 200 stupňů C. Upečený závin pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,559x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tvarohový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist