Kuře v tandúru
Suroviny
8 kousků kuřete (2 na porci)
300 g bílého jogurtu
šťáva z 1 citrónu
3 prolisované stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička zázvoru
1 lžička mleté papriky
1 lžička koření garam másala
Hlávkový salát a citrón na ozdobení
Postup
Kousky kuřete zbavíme kůže a na povrchu do každého kousku masa uděláme dva až tři zářezy. Maso vložíme do ploché nakládací misky, zalijeme šťávou z citrónu a maso v citrónové šťávě ještě poválíme. Do jogurtu vmícháme prolisovaný česnek, olej a všechno koření a touto směsí zalijeme kuřecí maso. Dobře promícháme, misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme odležet přes noc v chladnu. Poté kousky kuřete vyjmeme z marinády a upečeme na plechu v troubě předehřáté asi na 220 stupňů. Při této teplotě pečeme asi 15 minut, poté teplotu snížíme a dopékáme asi dalších 20 minut. Podáváme s listy hlávkového salátu a ozdobíme kolečkem citronu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,735x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře v tandúru
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!