Kuře v tandúru

Suroviny

8 kousků kuřete (2 na porci)
300 g bílého jogurtu
šťáva z 1 citrónu
3 prolisované stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička zázvoru
1 lžička mleté papriky
1 lžička koření garam másala
Hlávkový salát a citrón na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Kousky kuřete zbavíme kůže a na povrchu do každého kousku masa uděláme dva až tři zářezy. Maso vložíme do ploché nakládací misky, zalijeme šťávou z citrónu a maso v citrónové šťávě ještě poválíme. Do jogurtu vmícháme prolisovaný česnek, olej a všechno koření a touto směsí zalijeme kuřecí maso. Dobře promícháme, misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme odležet přes noc v chladnu. Poté kousky kuřete vyjmeme z marinády a upečeme na plechu v troubě předehřáté asi na 220 stupňů. Při této teplotě pečeme asi 15 minut, poté teplotu snížíme a dopékáme asi dalších 20 minut. Podáváme s listy hlávkového salátu a ozdobíme kolečkem citronu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,519x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře v tandúru


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist