Zelňačka s mletým masem

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
400 g kysaného zelí (1 sáček)
5 velkých brambor
2 nožičky paprikové klobásy
2 větší cibule
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
mletý pepř
sůl
bobkový list
olej
hladká mouka
1 l mléka
1 zakysaná smetana

recept nemá fotografii

Postup

Na olej dáme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a necháme zadusit. Přidáme pepř, sůl, papriku, pokrájené zelí a na kostičky nakrájené brambory. Zalijeme vodou, dáme bobkový list a necháme vařit. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Vody by mělo být asi tolik, aby směs byla ponořená a jen se dusila. Když je vše uvařeno, dáme do mléka asi 3 lžíce hladké mouky, zavaříme do polévky a povaříme. Pokud je polévka moc hustá, přidáme vodu. To se musí odzkoušet. Na konec zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme např. maggi a sůl.
Poznámka:
Rozpis je asi na 4 l polévky. Jako skoro každá zelňačka je druhý den ještě lepší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,844x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelňačka s mletým masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist