Utajené řízky

Suroviny

5 vepřových řízků (tenčích)
250 ml smetany ke šlehání
250 ml bílého vína
1 citrón
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kaparů
3 lžíce oleje
mletý pepř
sůl
hladká mouka

recept nemá fotografii

Postup

Řízky opláchneme, osušíme (nejlépe papírovou utěrkou), po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme olej a řízky na něm po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, přidáme bílé víno, hořčici a jemně nasekané kapary. Opět promícháme, do omáčky vrátíme maso a jakmile omáčka i s masem začíná vřít, ztlumíme příkon tepla tak, aby pouze malinko pobublávala. Přikryjeme pokličkou a dusíme při téměř utajeném varu nejméně hodinu. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se maso nepřichytává ke dnu. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla, přidáme po kapkách citrónovou šťávu a případně přisolíme. Utajené řízky podáváme s rýží, můžeme ozdobit kolečkem citronu.Poznámka:Jako řada omáček i tato má druhý den ještě výraznější chuť a lépe voní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,051x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Utajené řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist