Zeleninový salát s lososem a houstičkami

Suroviny

1 hlávkový salát
½ ledového salátu
1 červená paprika
2 rajčata
½ pórku
½ salátové okurky
olivový olej
vinný ocet
100 g uzeného lososa
2 housky (rohlíky)
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Housky nebo rohlíky nakrájíme na kousky a osmahneme je opatrně na másle. Měly by být zlaté a křupavé. Necháme je zchladnout.
Hlávkový salát rozdělíme na listy, ponoříme do odražené vody, promícháme a necháme usadit nečistoty na dne. Poté listy salátu vyjmeme a necháme okapat. Částí listů vyložíme salátovou mísu, druhou část natrháme na kousky. Z ledového salátu opereme vrchní listy (vnitřní srdéčko opereme v celku) a vše nakrájíme na proužky. Z papriky odstraníme semínka, opláchneme ji a nakrájíme. Omytá rajčata pokrájíme na půlměsíčky, okurku a pórek na tenká kolečka, uzeného lososa na proužky. Všechnu nakrájenou zeleninu a lososa lehce promícháme a navršíme na listy hlávkového salátu v misce. Povrch pokapeme olivovým olejem a vinným octem a posypeme osmaženou houskou.
Poznámka:
Uzený losos není právě nejlevnější surovinou, takže si je vyhlédněte v nějaké slevové akci.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,641x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninový salát s lososem a houstičkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist