Vepřové maso s mladou cibulkou
Suroviny
600 g vepřového masa (kýta, krkovička)
2-3 svazky mladé cibule
1 lžíce Solamylu
sůl
zázvor
mletý pepř
2 lžíce sojové omáčky
5 stroužků česneku
olej
Postup
Maso pokrájíme na tenké a malé plátky, posypeme ho zázvorem, solí, mletým pepřem, Solamylem, přilijeme 1 lžíci sojové omáčky a vše důkladně promícháme. Můžeme nechat chvíli odležet v chladnu. Mezitím si očistíme česnek a cibuli. Česnek nakrájíme na plátky, mladou cibulku i s natí nakrájíme na kousky asi 2 cm dlouhé. Na pánvi rozpálíme asi 2 lžíce oleje a cibuli a česnek na něm orestujeme do poloměkka. Poté orestovanou cibuli a česnek odložíme stranou a na stejné pánvi, na kterou přidáme znovu trochu oleje, osmažíme rychle kousky masa (trvá to asi 2 až 3 minuty). Poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přilijeme lžíci sojové omáčky, promícháme a společně ještě malou chvilku osmahneme. Podáváme s rýží.
Poznámka:
Rychlé, nenáročné, lze použít nejen vepřovou kýtu, ale třeba i krkovičku, která obsahuje více tuku.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,756x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové maso s mladou cibulkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

