Zapečené vepřové řízky

Suroviny

8 tenčích vepřových řízků
3 stroužky česneku
čerstvý tymián
125 ml bílého vína
tabasco
mletý pepř
5 lžic oleje
250 g menší cibule
1 malá cuketa
300 g menších rajčat
200 g taveného sýra
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Do misky dáme víno, přidáme polovinu drobně nasekaného česneku, drobné lístečky z několika větviček tymiánu, pár kapek tabasca, mletý pepř a dvě lžíce oleje. Do této marinády vložíme opláchnuté, osušené a lehce naklepané tenké vepřové řízky a necháme je asi hodinu marinovat.

Mezitím si oloupeme cibulky a rozčtvrtíme je. Omyjeme a oloupeme cuketu, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Rajčata také opláchneme a pokud jsou větší, tak je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Vymažeme větší zapékací misku nebo plech a pokryjeme ho střídavě plátky cukety, čtvrtkami cibulek, rajčaty a posypeme zbývajícím nasekaným česnekem a čerstvým tymiánem. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a zatím odložíme stranou. Marinádou přelijeme rozloženou zeleninu a dáme ji na 10 minut zapéct do trouby. Odložené marinované maso potřeme asi 3 lžícemi oleje, rozložíme na předpečenou zeleninu a zapékáme dalších 10 minut v troubě. Potom poklademe jednotlivé porce masa kousky taveného sýra a dáme ještě na 2 minuty zapéct.
Podáváme s bramborem nebo s rýží, případně i s čerstvou bagetou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 594x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené vepřové řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist