Pstruh s mandlemi

Suroviny

1 – 2 pstruzi
kořenící směs na ryby (Vitana)
50 g mandlí
2 citróny
zelená petrželka
sůl
hladká mouka
olej
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Ryby nejprve dobře opláchneme (mražené necháme samozřejmě nejdříve rozmrazit) a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou (kterou můžeme hned vyhodit). Rozdělíme je na porce, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Před tepelnou úpravou je ale ještě jednou osušíme. Jednotlivé porce osolíme a obalíme je ve směsi, kterou jsme si připravili smícháním hladké mouky, trochy soli a jedné lžíce kořenící směsi na ryby. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Zelenou petrželku také opláchneme, necháme okapat a nasekáme.
Na pánvi si rozpálíme olej s kouskem másla a připravené obalené rybí porce na něm osmažíme do křupava. Vyjmeme je a uchováme v teple a na zbylém oleji opražíme nasekané mandle. Když zezlátnou, přidáme nasekanou zelenou petrželku a promícháme.
Ryby podáváme posypané směsí mandlí a zelené petrželky, pokapeme je zbylým tukem z pánve a obložíme je tenkými plátky citrónu. Pokud musíme mít přílohu, tak zvolíme třeba vařené brambory nebo čerstvou bagetu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 025x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh s mandlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist