Pstruh s mandlemi

Suroviny

1 – 2 pstruzi
kořenící směs na ryby (Vitana)
50 g mandlí
2 citróny
zelená petrželka
sůl
hladká mouka
olej
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Ryby nejprve dobře opláchneme (mražené necháme samozřejmě nejdříve rozmrazit) a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou (kterou můžeme hned vyhodit). Rozdělíme je na porce, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Před tepelnou úpravou je ale ještě jednou osušíme. Jednotlivé porce osolíme a obalíme je ve směsi, kterou jsme si připravili smícháním hladké mouky, trochy soli a jedné lžíce kořenící směsi na ryby. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Zelenou petrželku také opláchneme, necháme okapat a nasekáme.
Na pánvi si rozpálíme olej s kouskem másla a připravené obalené rybí porce na něm osmažíme do křupava. Vyjmeme je a uchováme v teple a na zbylém oleji opražíme nasekané mandle. Když zezlátnou, přidáme nasekanou zelenou petrželku a promícháme.
Ryby podáváme posypané směsí mandlí a zelené petrželky, pokapeme je zbylým tukem z pánve a obložíme je tenkými plátky citrónu. Pokud musíme mít přílohu, tak zvolíme třeba vařené brambory nebo čerstvou bagetu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,899x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pstruh s mandlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist