Bublanina s mřížkou
Suroviny
4 vejce
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
125 ml oleje
125 ml vody
1 lžíce citrónové šťávy
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
čokoládový toping
ovoce

Postup
Žloutky, cukr, vanilkový cukr a olej ušleháme. Přilijeme vlahou vodu a citrónovou šťávu, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce přimícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vytřený tukem a vysypaný hrubou moukou, povrch poklademe rovnoměrně ovocem. Mřížky nastříkáme čokoládovým topingem (nebo můžeme použít rozpuštěnou čokoládu na vaření). Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C. Toto těsto na bublaninu je poměrně suché, takže se hodí kombinovat ho s vlhčími druhy ovoce (jahody, višně, hodně vyzrálé broskve apod.)
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,600x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bublanina s mřížkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!