Zakryté hovězí plátky
Suroviny
4 plátky hovězího masa
200 - 250 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
4 - 5 nakládaných kyselých okurek
sůl
mletý pepř
olej
horčice
hladká mouka
Tatra mléko
Postup
Hovězí plátky naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a opepříme a na jedné straně potřeme hořčicí, obalime v hladké mouce a po obou stranách osmažíme na rozpáleném tuku. Pak je vyjmeme na talíř a necháme v teple. Do zbylého oleje přidáme jednu nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmažíme do hněda, ale pozor, aby se nespálila. Pak do ní vložíme osmažené hovězí plátky, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Na druhou pánvičku dáme trochu oleje, přidáme na kostičky nakrájený bůček, cibulku a okurky a chvilku smažíme. Když jsou plátky tak do 3/4 hotové, přendáme je do pekáčku posypeme směsí tak, aby byly celé přikryté, zalijeme mlékem Tatra a vložíme do trouby dopéct, až jsou měkké.
Jako přílohu lze použít různě upravené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,058x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zakryté hovězí plátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!