Zakryté hovězí plátky

Suroviny

4 plátky hovězího masa
200 - 250 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny
4 - 5 nakládaných kyselých okurek
sůl
mletý pepř
olej
horčice
hladká mouka
Tatra mléko

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí plátky naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a opepříme a na jedné straně potřeme hořčicí, obalime v hladké mouce a po obou stranách osmažíme na rozpáleném tuku. Pak je vyjmeme na talíř a necháme v teple. Do zbylého oleje přidáme jednu nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji osmažíme do hněda, ale pozor, aby se nespálila. Pak do ní vložíme osmažené hovězí plátky, podlijeme trochou vody a necháme dusit. Na druhou pánvičku dáme trochu oleje, přidáme na kostičky nakrájený bůček, cibulku a okurky a chvilku smažíme. Když jsou plátky tak do 3/4 hotové, přendáme je do pekáčku posypeme směsí tak, aby byly celé přikryté, zalijeme mlékem Tatra a vložíme do trouby dopéct, až jsou měkké.
Jako přílohu lze použít různě upravené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,058x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zakryté hovězí plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist