Kuřecí prsíčka na grilu
Suroviny
800 g kuřecích prsíček
100 ml olivového oleje
200 g čerstvých žampionů (menší hlavičky)
drcený kmín
šalvěj
sůl
200 g rajčat
Postup
Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a přes potravinářskou fólii jemně naklepeme. Osolíme je, posypeme rozdrceným kmínem a šalvějí. Můžeme také použít čerstvé lístky šalvěje, pokud je máme k dispozici. Maso naskládáme do misky a pokapeme olivovým olejem. Uložíme na několik hodin (nebo přes noc) do chladna a necháme marinovat. Před grilováním si připravíme ještě žampiony – klobouky lehce otřeme vlhkým hadříkem nebo ubrouskem, nohy odřízneme a využijeme třeba do polévky.
Rozpálíme gril, plátky masa spolu s hlavičkami žampionů nakládáme na olejem vytřený grilovací plech a zvolna grilujeme. Podáváme s plátky rajčat a s vařenými brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,037x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí prsíčka na grilu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!