Kapr v alobalu na dva způsoby

Suroviny

4 porce kapra
70 g mrkve
70 g celeru
100 g žampionů
olej na smažení
sardelová pasta
2 lžíce másla
citrónová šťáva
sladká mletá paprika
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Porce ryby opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné hranolky nebo hrubě nastrouháme a na rozpálené oleji ji zprudka orestujeme. Také žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji.

Každou porci kapra budeme před grilováním balit zvlášť do alobalu, takže si připravíme 4 větší kusy alobalu – každý uprostřed lehce potřeme olejem a položíme na něj mírně osolenou porci ryby. Tu lehce potřeme sardelovou pastou a posypeme mletou paprikou. Na dvě porce kapra rozložíme orestovanou zeleninu, další dvě porce obložíme osmaženými plátky žampionů. Ke každé porci přidáme kávovou lžičku másla, alobal dobře uzavřeme a balíčky pečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut.
Hotové porce vyjmeme opatrně z alobalu (pozor na unikající páru!), předáme na talíř, obložíme třeba omytými listy hlávkového salátu a pochutnáváme si.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,411x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr v alobalu na dva způsoby


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist