Zapečený patison s játry

Suroviny

2 ks patisonu
(nebo cukety)
balíček drůbežích jater
2-3 cibule
strouhanka
čerstvá bazalka (též dobromysl nebo tymián)
5 rajčat
olej
sůl
100g sýra Eidam nebo Niva
zakysaná smetana
kostka Masoxu

recept nemá fotografii

Postup

Čerstvý patison nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odležet. (Starší patison oloupeme.)
Na oleji osmažíme cibuli a orestujeme játra. Když jsou játra měkká, podlijeme je trochou vody s rozpuštěným masoxem, krátce povaříme a odstavíme.
Zapékací nádobu vytřeme olejem, posypeme trochou strouhanky a poklademe vrstvou patisonu nebo cukety. Potom dáme druhou vrstvu z poloviny jater, poklademe rajčaty a posypeme bazalkou. V dalších vrstvách skladbu surovin opakujeme. Nakonec vše zalijeme vývarem z jater a masoxu. Zapékáme v troubě cca 10min. a potom zalijeme zakysanou smetanou poklademe plátky sýra a dopečeme.
(Do smetany můžeme vmíchat strouhaný eidam nebo i trochu křenu)
Podáváme s bramborem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 160x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený patison s játry


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist