Zapečený patison s játry
Suroviny
2 ks patisonu
(nebo cukety)
balíček drůbežích jater
2-3 cibule
strouhanka
čerstvá bazalka (též dobromysl nebo tymián)
5 rajčat
olej
sůl
100g sýra Eidam nebo Niva
zakysaná smetana
kostka Masoxu
Postup
Čerstvý patison nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odležet. (Starší patison oloupeme.)
Na oleji osmažíme cibuli a orestujeme játra. Když jsou játra měkká, podlijeme je trochou vody s rozpuštěným masoxem, krátce povaříme a odstavíme.
Zapékací nádobu vytřeme olejem, posypeme trochou strouhanky a poklademe vrstvou patisonu nebo cukety. Potom dáme druhou vrstvu z poloviny jater, poklademe rajčaty a posypeme bazalkou. V dalších vrstvách skladbu surovin opakujeme. Nakonec vše zalijeme vývarem z jater a masoxu. Zapékáme v troubě cca 10min. a potom zalijeme zakysanou smetanou poklademe plátky sýra a dopečeme.
(Do smetany můžeme vmíchat strouhaný eidam nebo i trochu křenu)
Podáváme s bramborem.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,343x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečený patison s játry
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

