Zapečený patison s játry

Suroviny

2 ks patisonu
(nebo cukety)
balíček drůbežích jater
2-3 cibule
strouhanka
čerstvá bazalka (též dobromysl nebo tymián)
5 rajčat
olej
sůl
100g sýra Eidam nebo Niva
zakysaná smetana
kostka Masoxu

recept nemá fotografii

Postup

Čerstvý patison nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odležet. (Starší patison oloupeme.)
Na oleji osmažíme cibuli a orestujeme játra. Když jsou játra měkká, podlijeme je trochou vody s rozpuštěným masoxem, krátce povaříme a odstavíme.
Zapékací nádobu vytřeme olejem, posypeme trochou strouhanky a poklademe vrstvou patisonu nebo cukety. Potom dáme druhou vrstvu z poloviny jater, poklademe rajčaty a posypeme bazalkou. V dalších vrstvách skladbu surovin opakujeme. Nakonec vše zalijeme vývarem z jater a masoxu. Zapékáme v troubě cca 10min. a potom zalijeme zakysanou smetanou poklademe plátky sýra a dopečeme.
(Do smetany můžeme vmíchat strouhaný eidam nebo i trochu křenu)
Podáváme s bramborem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,042x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečený patison s játry


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist