Španělská česnečka

Suroviny

¼ hrnku olivového oleje
7 stroužků česneku
½ hrnku strouhanky
lžička sladké mleté papriky
3 velká a masitá rajčata
chilli koření
sůl
2 vejce
zelená petrželka
1, 5 l vody

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme česnek, opláchneme rajčata, odstraníme z nich vnitřky a nakrájíme je na proužky. Do hrnce na polévku dáme olej a rozehřejeme jej. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání ho osmahneme. Poté přidáme strouhanku a opečeme do růžova. Vše zalijeme horkou vodou, ihned přidáme nakrájená rajčata a všechno koření. Zvolna vaříme asi půl hodiny. Do vařící polévky přilijeme tenkým proudem a přes vidličkou rozšlehaná vejce a vše necháme při mírné teplotě vařit ještě asi 3 minuty.
Česnečku podáváme samozřejmě horkou, posypanou zelenou petrželkou a případně kousky opečeného chleba či žemle.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,780x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Španělská česnečka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist