Španělská česnečka
Suroviny
¼ hrnku olivového oleje
7 stroužků česneku
½ hrnku strouhanky
lžička sladké mleté papriky
3 velká a masitá rajčata
chilli koření
sůl
2 vejce
zelená petrželka
1, 5 l vody
Postup
Nejdříve si očistíme česnek, opláchneme rajčata, odstraníme z nich vnitřky a nakrájíme je na proužky. Do hrnce na polévku dáme olej a rozehřejeme jej. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého míchání ho osmahneme. Poté přidáme strouhanku a opečeme do růžova. Vše zalijeme horkou vodou, ihned přidáme nakrájená rajčata a všechno koření. Zvolna vaříme asi půl hodiny. Do vařící polévky přilijeme tenkým proudem a přes vidličkou rozšlehaná vejce a vše necháme při mírné teplotě vařit ještě asi 3 minuty.
Česnečku podáváme samozřejmě horkou, posypanou zelenou petrželkou a případně kousky opečeného chleba či žemle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,780x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Španělská česnečka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!