Křehký švestkový koláč

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
130 g tuku
½ sklenice cukru
1 vejce a 2 žloutky
1 lžíce sádla
1 lžička prášku do pečiva
1 vanilkový cukr

Drobenka:
50 g másla
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky

Náplň:
500 g švestek
2 bílky
½ sklenice cukru krupice
tuk na vymazání plechu

recept nemá fotografii

Postup

Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a prášek do pečiva. Přidáme nasekaný tuk, vejce, žloutky a sádlo, těsto zpracujeme a dáme na 30 minut do ledničky. Mezitím si vypeckujeme švestky a rukama uhněteme těsto na drobenku, které také necháme chvíli v chladničce. Tukem si vytřeme plech, na kterém budeme koláč péct.
Vychlazené těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na velikost plechu a na plech ho přeneseme pomocí čisté utěrky. Těsto urovnáme až do krajů plechu a rovnoměrně ho poklademe půlkami švestek. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj zašleháme u cukr. Ušlehaný sníh rozetřeme na švestky. Drobenku nastrouháme na hrubém struhadle na švestky potřené sněhem. Koláč vložíme do trouby předehřáté asi na 170 stupňů a pečeme asi 35 minut. Po zchladnutí ho nakrájíme a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,284x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 1) 9.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Křehký švestkový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist