Maďarská květáková polévka

Suroviny

1 středně velký květák
1,5 l vody
sůl
1 lžička sladké mleté papriky
zelená petrželka
30 g másla na jíšku
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce smetany.

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na menší růžičky, propláchneme a vložíme do osolené vody na polévku. Vaříme do poloměkka. Zatímco se polévka vaří, připravíme si poctivou řidší světlou domácí jíšku z másla a hladké mouky. Ke konci do ní přimícháme mletou papriku (ne dříve, aby paprika nezhořkla). Jíšku rozředíme vlahou vodou, rozmícháme, aby v ní nezůstaly žmolky, vlijeme do polévky, znovu promícháme a necháme povařit asi 10 minut. Zelenou petrželku jemně nakrájíme a spolu se smetanou přidáme těsně před koncem přípravy.
Poznámka:
Jde o jednoduchou, jemnou, zeleninovou domácí polévku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,526x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Maďarská květáková polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist