Maďarská květáková polévka
Suroviny
1 středně velký květák
1,5 l vody
sůl
1 lžička sladké mleté papriky
zelená petrželka
30 g másla na jíšku
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce smetany.
Postup
Květák rozdělíme na menší růžičky, propláchneme a vložíme do osolené vody na polévku. Vaříme do poloměkka. Zatímco se polévka vaří, připravíme si poctivou řidší světlou domácí jíšku z másla a hladké mouky. Ke konci do ní přimícháme mletou papriku (ne dříve, aby paprika nezhořkla). Jíšku rozředíme vlahou vodou, rozmícháme, aby v ní nezůstaly žmolky, vlijeme do polévky, znovu promícháme a necháme povařit asi 10 minut. Zelenou petrželku jemně nakrájíme a spolu se smetanou přidáme těsně před koncem přípravy.
Poznámka:
Jde o jednoduchou, jemnou, zeleninovou domácí polévku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,725x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Maďarská květáková polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!