Maďarská květáková polévka

Suroviny

1 středně velký květák
1,5 l vody
sůl
1 lžička sladké mleté papriky
zelená petrželka
30 g másla na jíšku
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce smetany.

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na menší růžičky, propláchneme a vložíme do osolené vody na polévku. Vaříme do poloměkka. Zatímco se polévka vaří, připravíme si poctivou řidší světlou domácí jíšku z másla a hladké mouky. Ke konci do ní přimícháme mletou papriku (ne dříve, aby paprika nezhořkla). Jíšku rozředíme vlahou vodou, rozmícháme, aby v ní nezůstaly žmolky, vlijeme do polévky, znovu promícháme a necháme povařit asi 10 minut. Zelenou petrželku jemně nakrájíme a spolu se smetanou přidáme těsně před koncem přípravy.
Poznámka:
Jde o jednoduchou, jemnou, zeleninovou domácí polévku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,725x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Maďarská květáková polévka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist