Mleté maso s baklažánem

Suroviny

800 g baklažánů
800 g mletého masa (hovězí + vepřové)
160 g oleje
1 bílý jogurt (kvalitní)
100 g strouhané housky
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
200 g cibule
300 g rajčat
100 g zelené papriky
sůl
mletý pepř
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve se věnujeme přípravě baklažánů. Odstraníme stopku a bubák a nakrájíme je na plátky o síle asi 5 mm. Plátky po obou stranách posolíme a necháme je odstát, až se „zpotí“ – budou na nich malé kapičky tekutiny. Potom je opláchneme, osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Osmažíme je na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple.
Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na tenké plátky, očištěné a na nudličky nakrájené papriky, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou petržel. Na tento základ přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme vejce, promícháme a podusíme.
Do zapékací misky naklademe jednu vrstvu opečených baklažánů, pak vrstvu masové směsi a opakujeme. Vše zalijeme jogurtem a pečeme v troubě do červena.
Poznámka:
Jde o srbský pokrm, recept se možná hodí tomu, kdo má rád tepelně upravovanou zeleninu všeho druhu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,502x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mleté maso s baklažánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist