Roštěnky s bramborovými hvězdičkami

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 roštěnky
olej
broskvový kompot - půlky
2 hermelíny
brambory
špetka muškátového květu
zakysaná smetana
sůl, pepř

recept nemá fotografii

Postup

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme je přes noc odležet v chladničce. Druhý den je opečeme na oleji a přendáme do zapékací mísy nebo na pekáč, poklademe půlkami kompotovaných broskví a na ně položíme plátky hermelínu plísní nahoru. Přichytíme párátkem, podlijeme zbylou šťávou z pánvičky a dáme zapéci do trouby.
Bramborové hvězdičky: Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, brambory osolíme, ochutíme špetkou muškátového květu a se zakysanou smetanou vyšleháme na kaši. Sáčkem na zdobení dortu tvoříme z bramborové hmoty na plechu větší hvězdičky, které upečeme dozlatova.
Podáváme se zbylým broskvovým kompotem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,443x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.00 (počet: 1) 8.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Roštěnky s bramborovými hvězdičkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist