Kuřecí plátky na bramborách
Suroviny
800 g brambor
4 ks kuřecích prsou
80 g vypeckovaných zelených oliv
sůl
mletá sladká paprika
mletý pepř
olej (sádlo)
250 ml sladké smetany

Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vyložíme jimi pekáč vytřený tukem. Na povrchu brambory osolíme. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a lehce naklepeme přes potravinářskou fólii nebo mikrotenový sáček. Každý plátek masa osolíme a silněji posypeme mletou paprikou a pepřem po obou stranách. Takto připravené maso rozložíme na pokrájené brambory a mezi ně nasypeme olivy. Pokapeme trochou oleje a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Při pečení postupně poléváme olejem a pak smetanou, asi po 20 minutách maso obrátíme, aby se dobře opeklo i po druhé straně.
Podáváme s hlávkovým salátem.
Poznámka:
Připravené kuřecí plátky můžeme před tepelnou úpravou i marinovat asi půl hodiny v oleji. Maso pak bude křehčí a olej použijeme k polévání masa v první fázi pečení.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,662x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí plátky na bramborách
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!