Uzené maso se švestkovou omáčkou

Suroviny

600 g uzeného masa
200 g sušených švestek
50 g tuku
2 lžíce hladké mouky
kousek skořicové kůry
1-2 lžíce cukru
sůl
citrónová šťáva na ochucení

recept nemá fotografii

Postup

Uzené maso opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka. Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Potom je zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořicovou kůru a za stálého míchání je rozvaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvařených švestek a za občasného míchání provaříme. Potom omáčku rozmixujeme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu.
Uzené maso nakrájíme na plátky, na talíři polijeme omáčkou a jako přílohu použijeme bramborový nebo houskový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,499x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzené maso se švestkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist