Uzené maso se švestkovou omáčkou

Suroviny

600 g uzeného masa
200 g sušených švestek
50 g tuku
2 lžíce hladké mouky
kousek skořicové kůry
1-2 lžíce cukru
sůl
citrónová šťáva na ochucení

recept nemá fotografii

Postup

Uzené maso opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka. Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Potom je zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořicovou kůru a za stálého míchání je rozvaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvařených švestek a za občasného míchání provaříme. Potom omáčku rozmixujeme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu.
Uzené maso nakrájíme na plátky, na talíři polijeme omáčkou a jako přílohu použijeme bramborový nebo houskový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,893x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Uzené maso se švestkovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist