Koláč s broskvemi a mandlemi

Suroviny

850 ml broskvového kompotu
250 g másla
200 g cukru
2 sáčky vanilkového cukru
kůra z 1 citronu
špetka soli
4 vejce
75 g solamylu
250 g polohrubé mouky
75 g mletých mandlí
2 lžičky prášku do pečiva
100 g sekaných mandlí
150 g cukru moučka
3-4 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody
tuk a mouka na plech

recept nemá fotografii

Postup

Tuk s cukrem a vanilkovým cukrem, citronovou kůru a špetkou soli dáme do mísy a vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme vejce a solamyl, dobře zašleháme. Mouku promícháme s mletými mandlemi a práškem do pečiva a krátce zapracujeme do směsi. Nasypeme na vysypaný plech 30x40 cm a uhladíme. Poklademe okapanými čtrtkami broskví a posypeme sekanými mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě 40 -45 minut. Z moučkového cukru, citronové šťávy a 1 lžíce horké vody vymícháme hladkou polevu. Ještě horký koláč potřeme polevou. Podáváme se šlehačkou ochucenou skořicovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,785x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koláč s broskvemi a mandlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist