Marocké kuře

Suroviny

1 menší kuře
3 lžíce oleje
2 menší cibule
200 ml kuřecího vývaru
1 kousek celé skořice
sůl
mletý pepř
1 šálek sušených meruněk
2 malé cukety
1 lžíce medu
špetka muškátového oříšku
1 lžička kurkumy
citrónová šťáva
1 lžíce opražených mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozporcujeme na menší kousky. Samozřejmě můžeme použít i kuřecí stejky, případně kuřecí prsa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Meruňky propláchneme horkou vodou a necháme okapat. A připravíme si drůbeží vývar (třeba z kostky).
V hlubším kastrolu rozehřejeme olej a kousky kuřete na něm opečeme ze všech stran. Potom přidáme cibuli a necháme ji zpěnit, zalijeme vývarem, přidáme skořici, sůl, pepř, meruňky, trochu nastrouhaného muškátového oříšku (malinko), kurkumu a citrónovou šťávu. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
Zatím si omyjeme a na půlkolečka nakrájíme cukety (musí být skutečně mladé (malé) a krájíme je i se slupkou. Přidáme je k téměř měkkému masu, lehce promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Společně vše ještě asi 10 minut podusíme. Poté vyjmeme skořici.
Každou porci posypeme opraženými mandlemi. Podáváme s rýží nebo s bílým chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,515x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marocké kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist