Marocké kuře
Suroviny
1 menší kuře
3 lžíce oleje
2 menší cibule
200 ml kuřecího vývaru
1 kousek celé skořice
sůl
mletý pepř
1 šálek sušených meruněk
2 malé cukety
1 lžíce medu
špetka muškátového oříšku
1 lžička kurkumy
citrónová šťáva
1 lžíce opražených mandlí

Postup
Kuře rozporcujeme na menší kousky. Samozřejmě můžeme použít i kuřecí stejky, případně kuřecí prsa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Meruňky propláchneme horkou vodou a necháme okapat. A připravíme si drůbeží vývar (třeba z kostky).
V hlubším kastrolu rozehřejeme olej a kousky kuřete na něm opečeme ze všech stran. Potom přidáme cibuli a necháme ji zpěnit, zalijeme vývarem, přidáme skořici, sůl, pepř, meruňky, trochu nastrouhaného muškátového oříšku (malinko), kurkumu a citrónovou šťávu. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
Zatím si omyjeme a na půlkolečka nakrájíme cukety (musí být skutečně mladé (malé) a krájíme je i se slupkou. Přidáme je k téměř měkkému masu, lehce promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Společně vše ještě asi 10 minut podusíme. Poté vyjmeme skořici.
Každou porci posypeme opraženými mandlemi. Podáváme s rýží nebo s bílým chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,839x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Marocké kuře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!