Kuřecí prsíčka po italsku

Suroviny

4 řízky z kuřecích prsou
1 lilek
2 malé cukety
4 rajčata
6 lžic olivového oleje
3 lžíce balzámového octa
5 posekaných listů čerstvé bazalky
40 g strouhaného parmazánu
2 lžičky provensálských bylinek
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí řízky omyjeme a osušíme, rovněž zeleninu omyjeme a očistíme. Cukety a lilek pokrájíme na kostky, rajčata rozčtvrtíme. Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje s balzámovým octem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem. Do této zálivky ponoříme všechnu zeleninu a maso a marinujeme asi půl hodiny.
Poté maso i zeleninu z marinády vyjmeme, necháme okapat a maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme v teple. Ve stejném oleji prudce opékáme zeleninu po dobu asi 10 minut. Poté přilijeme zbylou marinádu a ještě chvíli tepelně upravujeme.
Parmazán smícháme s provensálskými bylinkami a rozdělíme na kuřecí řízky. Rozehřejeme gril a maso ještě zapečeme pod grilem.
Takto připravené kuřecí řízky obložíme zeleninou a jako přílohu použijeme bagetu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,620x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.00 (počet: 1) 4.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí prsíčka po italsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist