Kuřecí prsíčka po italsku
Suroviny
4 řízky z kuřecích prsou
1 lilek
2 malé cukety
4 rajčata
6 lžic olivového oleje
3 lžíce balzámového octa
5 posekaných listů čerstvé bazalky
40 g strouhaného parmazánu
2 lžičky provensálských bylinek
sůl
mletý pepř

Postup
Kuřecí řízky omyjeme a osušíme, rovněž zeleninu omyjeme a očistíme. Cukety a lilek pokrájíme na kostky, rajčata rozčtvrtíme. Připravíme si marinádu smícháním olivového oleje s balzámovým octem, nasekanou bazalkou, solí a pepřem. Do této zálivky ponoříme všechnu zeleninu a maso a marinujeme asi půl hodiny.
Poté maso i zeleninu z marinády vyjmeme, necháme okapat a maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Vyjmeme a uchováme v teple. Ve stejném oleji prudce opékáme zeleninu po dobu asi 10 minut. Poté přilijeme zbylou marinádu a ještě chvíli tepelně upravujeme.
Parmazán smícháme s provensálskými bylinkami a rozdělíme na kuřecí řízky. Rozehřejeme gril a maso ještě zapečeme pod grilem.
Takto připravené kuřecí řízky obložíme zeleninou a jako přílohu použijeme bagetu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,648x
Zdroj: ceskahospodynka.cz

Komentáře receptu Kuřecí prsíčka po italsku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!