Tyrolské brambory
Suroviny
700 g brambor
200 g uzené slaniny
1 lžíce přepuštěného másla
2 pórky
sůl
mletý pepř
Postup
Brambory si uvaříme předem a necháme vychladnout. Před přípravou jídla je nakrájíme na zhruba stejně silné plátky. Pórek omyjeme, očistíme, světlou část jemně posekáme, zelenou část nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, na dostatečně velké a těžké pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a nakrájený špek na něm opečeme dokřupava. Vyjmeme z pánve a dáme stranou. Na vypečeném omastku orestujeme do zlatova a za stálého obracení nakrájené brambory. Přidáme nakrájený pórek a společně opékáme, dokud brambory mírně nezhnědnou. Poté vše osolíme a opepříme, opatrně vmícháme opečenou slaninu a před podáváním posypeme nakrájenou pórkovou natí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,515x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tyrolské brambory
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!