Tyrolské brambory

Suroviny

700 g brambor
200 g uzené slaniny
1 lžíce přepuštěného másla
2 pórky
sůl
mletý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Brambory si uvaříme předem a necháme vychladnout. Před přípravou jídla je nakrájíme na zhruba stejně silné plátky. Pórek omyjeme, očistíme, světlou část jemně posekáme, zelenou část nakrájíme na kolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky, na dostatečně velké a těžké pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a nakrájený špek na něm opečeme dokřupava. Vyjmeme z pánve a dáme stranou. Na vypečeném omastku orestujeme do zlatova a za stálého obracení nakrájené brambory. Přidáme nakrájený pórek a společně opékáme, dokud brambory mírně nezhnědnou. Poté vše osolíme a opepříme, opatrně vmícháme opečenou slaninu a před podáváním posypeme nakrájenou pórkovou natí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,515x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.00 (počet: 2) 4.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tyrolské brambory


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist