Editina hrníčková bábovka
Suroviny
2 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
2 lžíce mletých ořechů
olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy
![Editina hrníčková bábovka ukázka receptu Editina hrníčková bábovka](/Content/Images/Recipes/105_show.jpg)
![Posunovut vlevo](/Content/Images/left.png)
![Editina hrníčková bábovka ukázka receptu Editina hrníčková bábovka](/Content/Images/Recipes/105_preview.jpg)
![Editina hrníčková bábovka ukázka receptu Editina hrníčková bábovka](/Content/Images/Recipes/248_preview.jpg)
![Posunout vpravo](/Content/Images/right.png)
Postup
Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme olej. Prášek do pečiva smícháme s moukou. Do žloutkové pěny s olejem střídavě přimícháváme mouku a mléko, nakonec vmícháme ořechy. Z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Formu dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 55 – 60 minut – dokud se těsto nelepí na špejli. Hotovou bábovku vyklopíme na mřížku. Po vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 11 195x
![Počet hodnotících uživatelů: 39 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Editina hrníčková bábovka
anonym: | čtvrtek 17. května 2012 |
Tak se dnes taky do ní pustím.V jednoduchosti je krása... | |
anonym: | středa 1. února 2012 |
Výbornááááá | |
anonym: | sobota 6. března 2010 |
mooooc dobrá bábovka a jednoduchá. Mouka se bá i nakombinovat (1 hrnek hladká a 1 hrnek polohrubá) + se dá do těsta cokoliv přidat (kakao, nutela, kokos, citronová kůra atd...) |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!