Editina hrníčková bábovka

Suroviny

2 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
2 lžíce mletých ořechů
olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy

ukázka receptu Editina hrníčková bábovka
Posunovut vlevo
ukázka receptu Editina hrníčková bábovka ukázka receptu Editina hrníčková bábovka
Posunout vpravo

Postup

Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme olej. Prášek do pečiva smícháme s moukou. Do žloutkové pěny s olejem střídavě přimícháváme mouku a mléko, nakonec vmícháme ořechy. Z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Formu dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 55 – 60 minut – dokud se těsto nelepí na špejli. Hotovou bábovku vyklopíme na mřížku. Po vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 11,000x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6.49 (počet: 39) 6.49 39 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Editina hrníčková bábovka

anonym: Thursday, May 17, 2012
Tak se dnes taky do ní pustím.V jednoduchosti je krása...
anonym: Wednesday, February 1, 2012
Výbornááááá
anonym: Saturday, March 6, 2010
mooooc dobrá bábovka a jednoduchá. Mouka se bá i nakombinovat (1 hrnek hladká a 1 hrnek polohrubá) + se dá do těsta cokoliv přidat (kakao, nutela, kokos, citronová kůra atd...)

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist