Játra se slaninou z jednoho hrnce
Suroviny
450 g brambor
350 g kuřecích nebo vepřových jater
3 lžíce olivového oleje
sůl
mletý pepř
30 g másla
1 lžička papriky
80 g anglické slaniny
1 cibule
1 stroužek česneku
1 jablko
konzerva rajských jablíček
1 snítka tymiánu (nebo sušený)
1 lžíce worcesterské omáčky
3 lžíce sekané zelené petrželky
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Brambory uvaříme, ale ne úplně do měkka. Lepší jsou menší, po uvaření je stačí pouze rozpůlit, jinak je nakrájíme na větší kousky. Na velké pánvi si rozpálíme olej a brambory na něm opečeme po všech stranách do zlatova. Přeložíme je na talíř a uchováme v teple.
Játra opláchneme a necháme okapat. Okořeníme je paprikou a pepřem a na rozpáleném másle je opečeme do hněda. Teprve poté je osolíme, vyjmeme na talíř a také uchováme na teplém místě. Oloupeme si cibuli a česnek a jablko a vše nakrájíme. Taktéž si nakrájíme slaninu, otevřeme konzervu s rajčaty a nasekáme je na větší kusy. Na pánev přidáme trochu oleje a nejdříve osmahneme slaninu, cibuli a česnek. Potom přidáme jablko a rajčata, tymián a worcesterskou omáčku, promícháme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a mírným varem vaříme asi 4 minuty. Do omáčky přidáme opečené brambory a kousky jater, zakryjeme a vše necháme společně pár minut prohřát. Dochutíme mletým pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.
Poznámka:
Na přípravu použijeme pořádně velkou a hlubokou pánev s pokličkou. I když jde o recept z jednoho hrnce, při přípravě jich našpiníme více než dost.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 872x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játra se slaninou z jednoho hrnce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!