Kudrnaté nudle s tuňákem
Suroviny
400 g širokých na okraji zvlněných nudlí
400 g tuňáka z konzervy (kousky ve vlastní šťávě)
500 g rajčat (lze použít také konzervu)
1 menší lilek (baklažán)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
100 g černých oliv
2 lžíce strouhaného parmezánu
olivový olej
sůl
mletý pepř
zelená petrželka
Postup
Nejdříve si připravíme suroviny na tuňákovou směs. Čerstvá rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata z konzervy jsou již oloupaná, stačí jen nakrájet. Využijeme i nálev. Lilek opláchneme, osušíme, nakrájíme na plátky silné asi 7 mm, každý plátek po obou stranách posolíme a necháme asi 10 minut „opotit“. Na plátcích lilku se objeví malé kapičky – ty vysušíme. Tím se z lilku odstraní hořkost. Olivy nakrájíme na kolečka, zelenou petrželku nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olivový olej, podusíme na něm cibuli, přidáme prolisovaný česnek, nakrájená rajčata, plátky lilku a zelenou petrželku. Vše zvolna dusíme asi 20 minut. Občas promícháme.
Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Nudle nemusí být zrovna kudrnaté, ale docela dobře vypadají.
Ke konci přípravy omáčky do ní vsypeme kousky tuňáka a kolečka oliv, lehce promícháme a necháme ohřát. Tuto směs navršíme na uvařené těstoviny a posypeme nastrouhaným parmazánem.
Poznámka:
Lilek můžete nahradit čerstvými žampiony.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,837x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kudrnaté nudle s tuňákem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!