Skořicové marcipánky

Suroviny

100 g marcipánu
70 g změklého másla
40 g cukru krupice
½ vanilkového cukru
1 lžička citrónové šťávy
½ lžičky nastrouhané citrónové kůry
1 vejce
130 g polohrubé mouky
70 g kukuřičného škrobu
½ lžičky prášku do pečiva

Na potření a posypání:
mléko
cukr
skořice

recept nemá fotografii

Postup

Marcipánovou hmotu a máslo rozetřeme, postupně přidáváme všechen cukr, poté vejce a nakonec pár kapek citrónové šťávy a citrónovou kůru. Nakonec přidáme mouku promíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v chladnu odpočinout nejméně hodinu.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Každý kousek potřeme mlékem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Jde o jemné sušenky, jistě je uvítají ti, kteří mají rádi tento typ pečiva.

Poznámka:
Z uvedeného množstvé jsou dva plechy pečiva.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,427x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Skořicové marcipánky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist