Skořicové marcipánky

Suroviny

100 g marcipánu
70 g změklého másla
40 g cukru krupice
½ vanilkového cukru
1 lžička citrónové šťávy
½ lžičky nastrouhané citrónové kůry
1 vejce
130 g polohrubé mouky
70 g kukuřičného škrobu
½ lžičky prášku do pečiva

Na potření a posypání:
mléko
cukr
skořice

recept nemá fotografii

Postup

Marcipánovou hmotu a máslo rozetřeme, postupně přidáváme všechen cukr, poté vejce a nakonec pár kapek citrónové šťávy a citrónovou kůru. Nakonec přidáme mouku promíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v chladnu odpočinout nejméně hodinu.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Každý kousek potřeme mlékem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Jde o jemné sušenky, jistě je uvítají ti, kteří mají rádi tento typ pečiva.

Poznámka:
Z uvedeného množstvé jsou dva plechy pečiva.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,557x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Skořicové marcipánky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist