Datlové hříbečky

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky

datle
čokoládová poleva

recept nemá fotografii

Postup

Do mouky rozsekáme změklé máslo, přidáme moučkový cukr a žloutky a rukama zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme v chladnu alespoň přes noc, ale může ležet třeba i dva dny.
Datle rozkrojíme na jedné straně a opatrně z nich vyjmeme pecku. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na obdélníky o velikosti asi 5 x 3 cm. Každou datli obalíme těstem a dobře uzavřeme. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 200 stupňů C upečeme. Po upečení sesuneme z plechu, necháme vychladnout a asi třetinu každého kousku namočíme do čokoládové polevy. Výsledkem jsou opravdu malé hříbky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,449x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Datlové hříbečky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist