Špenátový závin

Suroviny

1 balíček zmraženého špenátu
1 balíček listového těsta
150 g anglické slaniny
2 vejce ( z toho 1 na potření)
100 g zakysané smetany
6 lžic strouhanky
sůl
mletý pepř
sezamové semínko na posypání
hladká mouka na vyválení těsta

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme špenátovou náplň. Špenát rozmrazíme a ohříváme, až se začne vařit. Poté přidáme smetanu, sůl, mletý pepř, vajíčko, mícháme, ztlumíme příkon tepla a necháme asi 5 probublávat. Nakonec přimícháme strouhanku, špenát se tím zahustí. Po chvíli odstavíme ze zdroje tepla a špenát necháme vychladnout.
Listové těsto si rozdělíme na dvě poloviny a na lehce pomoučeném vále z každého kusu vyválíme tenkou placku. Uprostřed ji poklademe anglickou slaninou (nebo jinou vhodnou uzeninou), potřeme rovnoměrně zchladlým špenátem a pomocí utěrky zatočíme do závinu. Konce přimáčkneme a podložíme. Opět za pomoci utěrky přeneseme na vodou vypláchnutý plech. Závin potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme ještě vlahý.
Poznámka:
Je výborný a samozřejmě lze dělat i bez uzeniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,447x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.00 (počet: 1) 4.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špenátový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist