Špenátový závin
Suroviny
1 balíček zmraženého špenátu
1 balíček listového těsta
150 g anglické slaniny
2 vejce ( z toho 1 na potření)
100 g zakysané smetany
6 lžic strouhanky
sůl
mletý pepř
sezamové semínko na posypání
hladká mouka na vyválení těsta
Postup
Nejdříve si připravíme špenátovou náplň. Špenát rozmrazíme a ohříváme, až se začne vařit. Poté přidáme smetanu, sůl, mletý pepř, vajíčko, mícháme, ztlumíme příkon tepla a necháme asi 5 probublávat. Nakonec přimícháme strouhanku, špenát se tím zahustí. Po chvíli odstavíme ze zdroje tepla a špenát necháme vychladnout.
Listové těsto si rozdělíme na dvě poloviny a na lehce pomoučeném vále z každého kusu vyválíme tenkou placku. Uprostřed ji poklademe anglickou slaninou (nebo jinou vhodnou uzeninou), potřeme rovnoměrně zchladlým špenátem a pomocí utěrky zatočíme do závinu. Konce přimáčkneme a podložíme. Opět za pomoci utěrky přeneseme na vodou vypláchnutý plech. Závin potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme ještě vlahý.
Poznámka:
Je výborný a samozřejmě lze dělat i bez uzeniny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,664x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Špenátový závin
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!