Špenátový závin

Suroviny

1 balíček zmraženého špenátu
1 balíček listového těsta
150 g anglické slaniny
2 vejce ( z toho 1 na potření)
100 g zakysané smetany
6 lžic strouhanky
sůl
mletý pepř
sezamové semínko na posypání
hladká mouka na vyválení těsta

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme špenátovou náplň. Špenát rozmrazíme a ohříváme, až se začne vařit. Poté přidáme smetanu, sůl, mletý pepř, vajíčko, mícháme, ztlumíme příkon tepla a necháme asi 5 probublávat. Nakonec přimícháme strouhanku, špenát se tím zahustí. Po chvíli odstavíme ze zdroje tepla a špenát necháme vychladnout.
Listové těsto si rozdělíme na dvě poloviny a na lehce pomoučeném vále z každého kusu vyválíme tenkou placku. Uprostřed ji poklademe anglickou slaninou (nebo jinou vhodnou uzeninou), potřeme rovnoměrně zchladlým špenátem a pomocí utěrky zatočíme do závinu. Konce přimáčkneme a podložíme. Opět za pomoci utěrky přeneseme na vodou vypláchnutý plech. Závin potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamovým semínkem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme ještě vlahý.
Poznámka:
Je výborný a samozřejmě lze dělat i bez uzeniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,664x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 4.00 (počet: 1) 4.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špenátový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist