Kopřivová nádivka s křepelčími vajíčky
Suroviny
4 housky
kousek másla
150 ml mléka
4 vejce
10 – 12 křepelčích vajíček
200 g uzeného masa
kopřivy
pažitka
slanina
sůl, pepř
forma srnčí hřbet nebo velká chlebíčková forma
Postup
2 housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla. Další 2 housky nakrájíme a zalijeme je mlékem. V misce utřeme 4 žloutky, přidáme manočené housky, na kostičky nakrájené uzené maso, opečené kostičky housek, hrst spařených nasekaných kopřiv, trochu nasekané pažitky, sůl a pepř. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme polovinou směsi. Pokryjeme uvařenými a oloupanými křepelčími vajíčky, zakryjeme zbylou směsí, vložíme do předehřáté formy a upečeme.
Poznámka: do nádivky můžeme přidat nakrájenou barevnou papriku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,264x
Komentáře receptu Kopřivová nádivka s křepelčími vajíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!