Kopřivová nádivka s křepelčími vajíčky
Suroviny
4 housky
kousek másla
150 ml mléka
4 vejce
10 – 12 křepelčích vajíček
200 g uzeného masa
kopřivy
pažitka
slanina
sůl, pepř
forma srnčí hřbet nebo velká chlebíčková forma
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
2 housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla. Další 2 housky nakrájíme a zalijeme je mlékem. V misce utřeme 4 žloutky, přidáme manočené housky, na kostičky nakrájené uzené maso, opečené kostičky housek, hrst spařených nasekaných kopřiv, trochu nasekané pažitky, sůl a pepř. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme polovinou směsi. Pokryjeme uvařenými a oloupanými křepelčími vajíčky, zakryjeme zbylou směsí, vložíme do předehřáté formy a upečeme.
Poznámka: do nádivky můžeme přidat nakrájenou barevnou papriku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3 205x
![Počet hodnotících uživatelů: 1 Počet hodnotících uživatelů](/Content/Images/fork.png)
Komentáře receptu Kopřivová nádivka s křepelčími vajíčky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!