Burgundské hovězí
Suroviny
600 g hovězího zadního masa
60 g tuku
60 g slaniny
40 g mrkve
30 g petržele
50 g cibule
40 g brusinek
40 g rajčatového
protlaku
40 g hladké mouky 10 g cukru
100 ml červeného vína
ocet
citrónová kůra
sůl
mletý pepř
tymián
voda
![recept nemá fotografii](/Content/Images/food.png)
Postup
Očištěnou, pokrájenou zeleninu opečeme na tuku, přidáme cibuli, potom hovězí maso prošpikované nudličkami slaniny, posolíme, přidáme pepř, brusinky, ostatní koření a rajčatový protlak, podlijeme vodou a přikryté dusíme. Když je maso poloměkké, dáme ho dopéci do trouby. Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a protřeme. Šťávu podle chuti osladíme, okyselíme a dochutíme vínem. Maso pokrájíme na plátky a na talíří polijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 700x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Burgundské hovězí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!