Zastřená vejce s kysanou smetanou
Suroviny
4 vejce
250 ml zakysané smetany
šťáva z ½ citrónu
ocet
sůl, pepř
zeleninová nať (pažitka, petrželka, řeřicha, roketa, …)
toastový chléb

Postup
V hrnci přivedeme k varu vodu s octem v poměru 8:1, osolíme ji a rozklepneme do ní o okraj hrnce postupně všechna vejce; lehce rozevřeme skořápku a vejce necháme sklouznout do vody a obracečkou se opatrně přesvědčíme, jestli se nepřichytila ke dnu. Vaříme je 3-4 minuty. Vejce můžeme také rozklepnout do větší naběračky ponořené do vody. Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na talířky. Smetanu rozmícháme s nasekanou natí, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu. Vejce přelijeme omáčkou a podáváme s toasty.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,329x

Komentáře receptu Zastřená vejce s kysanou smetanou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!