Boloňské špagety

Suroviny

500 g špaget
500 g mletého hovězího masa
750 g rajčat z konzervy
3 cibule
6 stroužků česneku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička kaparů
1 lžička tymiánu
1 lžička soli
2 lžíce čerstvé bazalky (nebo mražené)
½ lžičky čerstvě mletého pepře
olivový olej
200 g tvrdého sýra (parmazán, ementál)
zelená petrželka (kousek pórku)

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli jemně nakrájíme, česnek rozkrájíme na plátky. Vyjmeme rajčata z konzervy, pokud nejsou nakrájená, tak je nasekáme na kousky. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opékáme asi 5 minut. Poté přidáme rajčata z konzervy i se šťávou a promícháme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme kapary a promícháme. Necháme společně chvíli dusit. Nakonec přidáváme bazalku a tymián.
Špagety připravíme dle návodu na obalu, rozprostřeme na talíř, polijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem a nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Lze samozřejmě připravovat i z čerstvých rajčat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,291x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Boloňské špagety


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist