Boloňské špagety

Suroviny

500 g špaget
500 g mletého hovězího masa
750 g rajčat z konzervy
3 cibule
6 stroužků česneku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička kaparů
1 lžička tymiánu
1 lžička soli
2 lžíce čerstvé bazalky (nebo mražené)
½ lžičky čerstvě mletého pepře
olivový olej
200 g tvrdého sýra (parmazán, ementál)
zelená petrželka (kousek pórku)

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli jemně nakrájíme, česnek rozkrájíme na plátky. Vyjmeme rajčata z konzervy, pokud nejsou nakrájená, tak je nasekáme na kousky. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opékáme asi 5 minut. Poté přidáme rajčata z konzervy i se šťávou a promícháme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme kapary a promícháme. Necháme společně chvíli dusit. Nakonec přidáváme bazalku a tymián.
Špagety připravíme dle návodu na obalu, rozprostřeme na talíř, polijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem a nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Lze samozřejmě připravovat i z čerstvých rajčat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,938x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Boloňské špagety


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist