Boloňské špagety
Suroviny
500 g špaget
500 g mletého hovězího masa
750 g rajčat z konzervy
3 cibule
6 stroužků česneku
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička kaparů
1 lžička tymiánu
1 lžička soli
2 lžíce čerstvé bazalky (nebo mražené)
½ lžičky čerstvě mletého pepře
olivový olej
200 g tvrdého sýra (parmazán, ementál)
zelená petrželka (kousek pórku)
Postup
Nejdříve si oloupeme cibuli a česnek. Cibuli jemně nakrájíme, česnek rozkrájíme na plátky. Vyjmeme rajčata z konzervy, pokud nejsou nakrájená, tak je nasekáme na kousky. Ve velké pánvi si rozpálíme olivový olej a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a za stálého míchání ho opékáme asi 5 minut. Poté přidáme rajčata z konzervy i se šťávou a promícháme. Osolíme, posypeme mletou paprikou a pepřem, přidáme kapary a promícháme. Necháme společně chvíli dusit. Nakonec přidáváme bazalku a tymián.
Špagety připravíme dle návodu na obalu, rozprostřeme na talíř, polijeme masovou omáčkou a posypeme sýrem a nasekanou zelenou petrželkou.
Poznámka:
Lze samozřejmě připravovat i z čerstvých rajčat.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,291x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Boloňské špagety
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!