Zelňačka jak má být

Suroviny


1 kg kysaného zelí
4 nožky klobásky
8 stroužků česneku
4 větší brambory
bobkový list
majoránka
150 g zakysané smetany
sůl
mletý pepř
Na jíšku:
sádlo
cibule
hladká mouka

ukázka receptu Zelňačka jak má být
Posunovut vlevo
ukázka receptu Zelňačka jak má být
Posunout vpravo

Postup


Zelí povaříme s klobáskami a bramborami nakrájenými na kostičky spolu s bobkovým listem a majoránkou (v papiňáku 10 minut, v hrnci 20-25 min.) - vše zalité asi 1a 1/2 l vody.
Potom vyjmeme bobkový list a klobásy - klobásy pokrájíme na kolečka a dáme bokem.
Ze sádla, cibule a hl. mouky si uděláme světlejší jíšku.
Zelňačku zahustíme jíškou, chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu, rozdrcený česnek a pokrájenou klobásku. Je-li moc hustá,(ale lžíce by v ní měla stejně stát) - zředíme ji mlékem nebo smetanou. Dochutíme solí, pepřem a je - li potřeba i cukrem a podáváme s pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,857x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelňačka jak má být


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist