Zelňačka jak má být

Suroviny


1 kg kysaného zelí
4 nožky klobásky
8 stroužků česneku
4 větší brambory
bobkový list
majoránka
150 g zakysané smetany
sůl
mletý pepř
Na jíšku:
sádlo
cibule
hladká mouka

ukázka receptu Zelňačka jak má být
Posunovut vlevo
ukázka receptu Zelňačka jak má být
Posunout vpravo

Postup


Zelí povaříme s klobáskami a bramborami nakrájenými na kostičky spolu s bobkovým listem a majoránkou (v papiňáku 10 minut, v hrnci 20-25 min.) - vše zalité asi 1a 1/2 l vody.
Potom vyjmeme bobkový list a klobásy - klobásy pokrájíme na kolečka a dáme bokem.
Ze sádla, cibule a hl. mouky si uděláme světlejší jíšku.
Zelňačku zahustíme jíškou, chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu, rozdrcený česnek a pokrájenou klobásku. Je-li moc hustá,(ale lžíce by v ní měla stejně stát) - zředíme ji mlékem nebo smetanou. Dochutíme solí, pepřem a je - li potřeba i cukrem a podáváme s pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,689x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelňačka jak má být


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist