Zelňačka jak má být
Suroviny
1 kg kysaného zelí
4 nožky klobásky
8 stroužků česneku
4 větší brambory
bobkový list
majoránka
150 g zakysané smetany
sůl
mletý pepř
Na jíšku:
sádlo
cibule
hladká mouka
Postup
Zelí povaříme s klobáskami a bramborami nakrájenými na kostičky spolu s bobkovým listem a majoránkou (v papiňáku 10 minut, v hrnci 20-25 min.) - vše zalité asi 1a 1/2 l vody.
Potom vyjmeme bobkový list a klobásy - klobásy pokrájíme na kolečka a dáme bokem.
Ze sádla, cibule a hl. mouky si uděláme světlejší jíšku.
Zelňačku zahustíme jíškou, chvíli povaříme, přidáme zakysanou smetanu, rozdrcený česnek a pokrájenou klobásku. Je-li moc hustá,(ale lžíce by v ní měla stejně stát) - zředíme ji mlékem nebo smetanou. Dochutíme solí, pepřem a je - li potřeba i cukrem a podáváme s pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,857x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelňačka jak má být
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!