Zázvorový králík

Suroviny

1 králík
100 ml sojové omáčky
250 ml červeného vína
8 stroužků česneku
1 lžička mletého zázvoru
100 g anglické slaniny

hranolky
zeleninová směs (Findus)

recept nemá fotografii

Postup

Králíka si den předem naložíme do marinády. Do hlubší misky rozmačkáme oloupané stroužky česneku, přidáme sojovou omáčku, víno a lžičku mletého zázvoru. Promícháme. Králíka rozdělíme na porce a ponoříme je do marinády. Misku přikryjeme a maso necháme do druhého dne v chladnu marinovat. Pokud maso není potopené, alespoň jednou ho otočíme.
Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou, na ni poklademe porce králičího masa, zalijeme marinádou, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů C až je maso měkké.
Jako příloha se hodí hranolky či brambory v různých úpravách. Doplníme zeleninou. V létě čerstvou, v zimě můžeme použít třeba předvařenou mraženou zeleninu. Stačí ji dát na až 8 minut do mikrovlnky na plný výkon (v polovině doby ji trochu promícháme) a hned ji můžeme použít jako přílohu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 807x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zázvorový králík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist