Salát z pomerančů a červené cibule
Suroviny
3 pomeranče
1 červená cibule
10 černých oliv bez pecek
zelená petrželka
Zálivka:
Vinný ocet

Postup
Pomeranče oloupeme a pečlivě odstraníme i bílou slupičku, která je pod oranžovou kůrou. Cibuli také oloupeme a jak pomeranče tak cibuli nakrájíme na co nejjemnější plátky (použijeme vhodný nůž). Šťávu, která vzniká při krájení zachycujeme. Nakrájené plátky pomeranče i cibule klademe střídavě na sebe v tenkých vrstvách. Olivy i petrželku jemně nasekáme a posypeme obojím povrch salátu. Pokapeme zachycenou šťávou a vinným octem. Salát necháme před podáváním alespoň hodinu v chladnu odpočinout.
Poznámka:
Zejména v zimě je to vítaná vitamínová bomba. Tento salát se hodí třeba ke kuřecímu masu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,360x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Salát z pomerančů a červené cibule
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!