Piškotové řezy s jablkovou nádivkou

Suroviny

4 vejce
120 g jemného pískového cukru
trochu citrónové kůry
120 g polohrubé mouky
600 g jablek
citrónová šťáva
60 g cukru
50 g jader vlašských ořechů
2 lžíce rumu
250 ml smetany ke šlehání
čokoláda na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Příprava jablkové nádivky:
Oloupaná jablka nastrouháme na hrubším struhadle, dáme do kastrolu, zakapeme citrónovou šťávou a 6-8 minut podusíme. Do vychladlých přimícháme cukr, nastrouhané ořechy a ochutíme rumem.

V misce utřeme žloutky s polovinou cukru a nastrouhanou citrónovou kůrou do pěny. K tomu přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh, do kterého jsme zašlehali druhou polovinu cukru, zasypeme prosátou moukou a vařečkou opatrně promícháme. Plech si vyložíme papírem na pečení a hmotu rozetřeme na papír tenkým dlouhým nožem. Pečeme rychle v horké troubě asi 10-15 minut. Upečený plát ihned obrátíme vrchní stranou na vál nebo plech a papír opatrně stáhnutím odstraníme. Vychladlý piškotový plát v půli překrojíme, jednu polovinu potřeme jablkovou nádivkou, druhou částí zakryjeme, přitiskneme a nakrájíme na čtverečky. Jednotlivé řezy ozdobíme šlehanou smetanou, kterou posypeme nastrouhanou čokoládou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,045x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Piškotové řezy s jablkovou nádivkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist