Sicilské nudle

Suroviny

400 g širokých nudlí
300 g tuňáka ve vlastní šťávě (konzerva)
500 g rajčat (i z konzervy)
100 g žampiónů
3 stroužky česneku
1 cibule
100 g černých oliv bez pecek
olivový olej
sůl
mletý pepř
2 lžíce strouhaného parmezánu
zelená petrželka (nebo čerstvá bazalka)

recept nemá fotografii

Postup

Pokud budeme používat čerstvá rajčata, nařízneme je do křížku, spaříme v horké vodě, oloupeme a nasekáme. V zimním období můžeme použít konzervovaná rajčata, již jsou nakrájená, takže konzervu stačí jen otevřít. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, pokrájená rajčata a snítku petrželky nebo bazalky. Přikryjeme pokličkou a necháme zvolna dusit asi 30 minut. Na jiné pánvi si rozpálíme trochu oleje a na něm orestujeme pokrájené žampiony. Ke konci přípravy je přidáme do omáčky stejně jako nakrájené olivy a kousky tuňáka.
Ve velkém hrnci v osolené vodě si uvaříme nudle podle návodu na obalu, zcedíme je a promícháme s omáčkou. Těstoviny na talíři posypeme parmezánem a jemně nasekanou zelenou petrželkou (nebo bazalkou).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,441x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sicilské nudle


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist